Merhaba BuGusto okurları, bu dönemin ilk ve aynı zamanda en tatlı atölyesiyle karşınızdayız! BuGusto Aşçılık Komitesi’nin düzenlediği Tatlı Atölyesi’nde dünyanın üç farklı yerinden üç farklı tatlıya ellerimizin maharetini kattık, olağanüstü tatlar ortaya çıkardık.

Bizi yüksek enerjisiyle karşılayan Soner Şef, vakit kazanmak için biz gelmeden portakalları haşlamaya başlamıştı. Kabukları soyulmamış portakallar kaynamaya devam ederken, biz de sevgili Panna Cotta’mız hakkında bilgi aldık.

Panna Cotta, isim olarak İtalyanca “pişmiş krema” anlamına geliyor ama kısaca açıklamamız gerekirse Panna Cotta'yı jelatinli sütlü muhallebiye benzetebiliriz. İlk olarak asetat kağıdına benzeyen jelatinimizi kırarak yumuşaması için soğuk suyun içine attık.

Herkese Merhaba,

BuGusto'nun 2016-2017 dönemindeki ilk bira tadımıyla karşınızdayız! Bu tadımda BKM'nin önündeki yokuştan biraz çıktığımızda gördüğümüz Kuka Cafe'yi ziyaret ettik. İçi ve dışıyla, kutu oyunlarıyla, çok çeşitli bira seçenekleriyle, çok ilgili ve bilgili çalışanlarıyla uğramak isteyebileceğiniz ve arkadaşlarınızla keyifli anlar geçirebileceğiniz bir pub kendisi.

BuGusto Gastronomi komitesi ile Caddebostan’ın hem gözleri hem de karınları doyuran; gerçekten ‘bir metre’ uzunluğundaki ve farklı lezzetleri bir araya getiren pizzaları için Metre Pizza’yı ziyaret ettik. Mekan her ne kadar Bağdat Caddesi’nin merkezinde; odun ateşinde pişirilen pizzaları ile tanınsa da kendine özgü İtalyan başlangıçları, lazanyaları ve ev yapımı makarnaları ile de bizlere bir lezzet şölenini garanti ediyor.

Merhaba sevgili BuGusto okurları! 7/24 tükettiğimiz yegane içecek olan çay ile ilgili olan bu kolektif yazımıza hoşgeldiniz. Bu yazıda öncelikle çay ile ilgili genel kültürümüzü geliştireceğiz, daha sonra İstanbul’daki çay mekanlarına göz atacağız ve finali de çoğumuzun hiç bilmediği çay seremonisi ile yapacağız.

Bu dönemki kahve tadımımızı Deal Coffee Roasters’da, İbrahim Yambol ve Kazım Çelik ile beraber gerçekleştirdik. Mekanın sahipleri ve aynı zamanda baristaları olan bu iki mükemmel insan bize öncelikle kısa bir kahve tarihi dersi verdi.

Tıpkı Deal Coffee Roasters gibi bugün birçok 3. dalga kahve mekanı ile karşılaşmak mümkün. Ama acaba bu 3. dalga ne demek ve onu 2. ve 1. dalgalardan ayıran ne? Kronolojik olarak gidildiğinde, 1.

BuGusto'nun hazırladığı İspanyol mutfağı tadımı için 21 Şubat tarihinde Que Tal'deydik. Que Tal; Şişhane metro çıkışına 100 metre uzaklıkta, boyutuyla küçük, tadıyla eşsiz bir yer. Restoran, eskiden tüneldeki işçiler için yapılmış bir lojmanmış. Şimdiki hali ise içi özenle dekore edilmiş, distribütörlüğünün yapıldığı ithal içkilerin sergilendiği ve bir de barı olan samimi bir mekan. Masalarda özellikle kırmızı renk tabak, vazo ve örtüler göze çarpıyordu.

Çok değerli BuGusto takipçileri,

Bu yazının sonuna geldiğinizde daha ukala bir insan olma olasılığınız yüksek; çünkü Türkiye’nin ilk viski bloğu meleklerinpayi.com’un kurucusu Dr. Burkay Adalığ, BuGusto Degüstasyon üyelerine özel düzenlediği viski tadımıyla, bizleri az sonra sizinle paylaşacağımız güzel bilgilerle donattı. Viski kültürüne giriş seviyesinde olan etkinlikte hem viskinin üretim sürecini dinledik, hem de Burkay Adalığ’ın bizler için seçtiği altı viskiyi tattık.

Merhaba sevgili BuGustlar! 23 Aralık Çarşamba günü, Zorlu Center’da gösterime giren Mutfak ve İtiraflar’a, İstanbul Kültür Sanat Vakfı  (IKSV) tarafından davet edildik. Bu yazımızda da sizlere bu gösteriden bahsetmek istiyoruz.

Mutfak ve İtiraflar, dünyanın en iyi sirk topluluklarından biri olarak görülen Les 7 Doigts de la Main’in  9 akrobat dansçısı tarafından sergileniyor.

Merhaba sevgili okurlar. Bu sefer karşınıza uzun soluklu bir projeyle çıkıyoruz. Ülkemizin yörelerini ve yemeklerini tanıyacağımız bu projenin ilk adımında bugün Adana, Ankara, Bursa, Karabük-Safranbolu ve Kayseri'yi tanıyacağız. O zaman, gezimiz başlasın!

ADANA (ONUR ÇİÇEK)

Adana, Akdeniz bölgesinde olmasına rağmen yemek zevki olarak tam bir Güneydoğu Anadolu şehridir. Egelilerin aksine, bütün yemekleri daha çok et üzerine kurulmuştur.

İstanbul'da Rus Mutfağı 

Merhaba arkadaşlar! Boğaziçi Üniversitesi Gastronomi ve Degüstasyon Kulübü olarak Rus mutfağını tatmak amacıyla Gümüşsuyu'ndaki Ayaspaşa Rus Restoranı'nı ziyaret ettik. Mekânın güzelliği kadar ilgi çekici bir hikâyesi de var; ancak ondan yazının sonunda bahsedeceğiz. Önce bize takdim edilen yemekleri değerlendirelim.

Borş Çorbası

Tadıma hoş bir kış çorbası olan borş ile başladık.
Abone ol
Abone ol
Yükleniyor