Mar
17
BuGusto Aşçılık: Tatlı Atölyesi
Merhaba BuGusto okurları, bu dönemin ilk ve aynı zamanda en tatlı atölyesiyle karşınızdayız! BuGusto Aşçılık Komitesi’nin düzenlediği Tatlı Atölyesi’nde dünyanın üç farklı yerinden üç farklı tatlıya ellerimizin maharetini kattık, olağanüstü tatlar ortaya çıkardık.
Bizi yüksek enerjisiyle karşılayan Soner Şef, vakit kazanmak için biz gelmeden portakalları haşlamaya başlamıştı. Kabukları soyulmamış portakallar kaynamaya devam ederken, biz de sevgili Panna Cotta’mız hakkında bilgi aldık.
Panna Cotta, isim olarak İtalyanca “pişmiş krema” anlamına geliyor ama kısaca açıklamamız gerekirse Panna Cotta'yı jelatinli sütlü muhallebiye benzetebiliriz. İlk olarak asetat kağıdına benzeyen jelatinimizi kırarak yumuşaması için soğuk suyun içine attık.
Bizi yüksek enerjisiyle karşılayan Soner Şef, vakit kazanmak için biz gelmeden portakalları haşlamaya başlamıştı. Kabukları soyulmamış portakallar kaynamaya devam ederken, biz de sevgili Panna Cotta’mız hakkında bilgi aldık.
Panna Cotta, isim olarak İtalyanca “pişmiş krema” anlamına geliyor ama kısaca açıklamamız gerekirse Panna Cotta'yı jelatinli sütlü muhallebiye benzetebiliriz. İlk olarak asetat kağıdına benzeyen jelatinimizi kırarak yumuşaması için soğuk suyun içine attık.