Sayfalar

12 Nisan 2015 Pazar

Tadım: İran Mutfağı, Reyhun İran Restoranı

Soldaki Cuce Kebap, sağdaki Çelokebap Negini

Merhaba BuGustlar! Bugusto Gastronomi klübü olarak komşuya bir ziyaret yapalım dedik ve Taksim’deki Reyhun restorana İran mutfağı tadımına gittik. 8 çeşit lezzeti fonda İran müzikleri ile denedik. İran müzikleri demişken biraz damardan giren ve insani efkarlandıran bir havası olduğunu söylemem gerek. Bu küçük ayrıntıdan sonra daha fazla oyalanmadan ayrıntılara geçiyorum.


Duh



Yemeklerimize başlamadan önce ilk denediğimiz şey Duh ( Gazlı İran Ayranı) oldu. Duh dışarıdan bakınca bildiğimiz ayran ama içince bambaşka bir şey olduğunu anlıyorsunuz. Mentollü bir tadı var. İçimi pek kolay değil. Yani biraz buruk bir başlangıç oldu diyebiliriz ama tadımın kalanı bunu telafi ediyor merak etmeyin sevgili BuGustlar.

Duhlarımızı içip bir kenara koyduktan sonra İran Çorbası’na geçtik. İran Çorbası alıştığımız lezzetlere benziyordu. Yoğun ve yeterli derecede baharatlı çok güzel bir çorbaydı. Çok doyurucu olduğunu da söylemek lazım. 2 tabak getirselerdi bir tek çorba içip kalkardık herhalde.










İran Çorbası


Güzelce çorbalarımızı içtikten sonra Horeşt ile devam ettik. Denememiz için 3 tane geldi. Biri tavuklu, biri sebzeli, diğeri ise patlıcanlıydı. Horeşt  pilav ile tüketiyor. Meze gibi bir havası var. Pilavsız tüketmek biraz zor ama yinede sizin damak tadınıza kalmış.

Genel olarak üçünün de hafif tatlı bir aroması vardı ve biraz yağlıydı ama pilavın yanına yakışıyorlardı.  
Horeşt Sebzi

Duhumuzu içtik, Horeştlerimizi yedik, sıra geldi ana yemeklerimize. Ana yemek olarak 2 lezzet denedik; Çelokebap Negini ve Cuce Kebap.


Kebap deyince aklımıza baharatli bir tat geliyor ancak Çelokebap Negini pek baharatli değildi. Yanında İran Pilavı, soğan ve domates ile servis ediliyor. Biraz köfte havasında olsa da gayet güzeldi.


Cuce Kebaba gelecek olursak günün yıldızıydı diyebiliriz. İyi pişirilmiş piliç ızgara ve yanında domates ile servis ediliyor. Aşina olduğumuz kebap havasındaydı ama kendine özgü bir havası da vardı.


Son olarak biraz da yemek boyunca bize eşlik eden pilavdan bahsedeyim. Alıştığımız pilavlardan biraz farklıydı. Pek bir tadı yoktu. Daha çok yanında yenen meze veya kebaplarla lezzetli hale geliyordu. Yani mezeyi pilavsız yiyemeyeceğiniz gibi pilavı da mezesiz yiyemiyorsunuz.



Evet arkadaşlar tadımımızın sonuna geldik. Sizde İran mutfağını tadayım, yeni lezzetler deneyeyim, bir de yemekleri ben tadayım bakalım söylediğiniz gibi mi diyorsanız Taksim Reyhun Restorant’ın kapıları açık. Bir başka tadımda görüşmek üzere hoşçakalın...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder