BuGusto Gastronomi komitesi ile Caddebostan’ın hem gözleri hem de karınları doyuran; gerçekten ‘bir metre’ uzunluğundaki ve farklı lezzetleri bir araya getiren pizzaları için Metre Pizza’yı ziyaret ettik. Mekan her ne kadar Bağdat
Caddesi’nin merkezinde; odun ateşinde pişirilen pizzaları ile tanınsa da kendine özgü İtalyan başlangıçları, lazanyaları ve ev yapımı
makarnaları ile de bizlere bir lezzet şölenini garanti ediyor.
Buradaki keşfimiz Bruschetta adında
kiraz domates, sarımsak ve taze fesleğen ile ikram edilen kızarmış ekmek ile
başladı. Ekmeği biraz daha çıtır beklememize rağmen hafif bir başlangıç olarak iştahımızı
açmak konusunda yeterli oldu. :)
İkinci pizzamıza geçmeden Insalata di
Vegetau e Formagio Carpina yani ızgara sebzeler ve kızartılmış keçi peyniri içeren
salatamız da masada yerini aldı. Adının bu denli uzun olduğu kadar,
tadının damağımızda kalması da bir o kadar uzun sürdü. Keçi peynirini, ızgara
kabak ve patlıcanın yanında ayrı bir sevdik.
Bu lezzetli ve hafif salatanın
ardından gelen Acılı Tavuklu Pizza ise domates sosu, jalapeno ve tavuk
dilimleri ile bizi kendimize getirdi çünkü jalapeno adı verilen ve kökeni
Meksika olan orta büyüklükteki bu biberler çoğu kişi için gerçekten tadını
alamayacak kadar acıydı. Olur da denemek isterseniz sizi şimdiden uyaralım. :) Bir yandan da acı severler için acının, lezzetin önüne geçemediği başarılı
bir tadım oldu.
İçeriğinde çam
fıstığı, zeytinyağı, parmesan, sarımsak ve fesleğen bulunduran; Cenova kökenli
İtalyan soslarının vazgeçilmezlerinden biri pesto sosu ile kabak ve tavuk bulunduran Pestolu
Tavuklu Pizza’yı yemek için Metre Pizza’yı tekrar ziyaret
edeceğinizi düşünüyoruz. Kabak sevmeyenleri bile kendine çeken ve kabağın pizzayla olan mükemmel uyumunun tadına varabileceğiniz bu pizzayı mutlaka denemelisiniz.
Sicilia ise bizlere yumuşacık; lokum gibi patlıcan dilimleri ile domates sos, mozzarella, parmesan ve fesleğenin inanılmaz birlikteliğini sundu. Bu pizza genel olarak biraz yağlı olmasına rağmen yine de tadından ödün vermedi.
Domates sos ve mozzarella gibi
pizzanın klasik ana malzemelerinden farklı olarak kum midyesi, siyah midye,
kalamar ve karides içeren Sardegna adeta deniz ürünlerinin de pizzaya
yakışabileceğini ispatladı.
Son olarak Metre Pizza’nın bize ikramı olan Flamenco ise labne sos, mozzarella, dana bacon ve kırmızı soğan ile damağımızda taht kurdu.
Çok lezzetli ve farklı tatları barındıran bu pizzalar arasında ise Sardegna ve Bergamasca Filetto bizce en çok beğenilen ve tadına doyulamayan pizza çeşitleri oldu.
Hamurunu kendi yaptıkları; domates ve kıymanın
muhteşem buluşması olan Bolognese Lasagna için yediğimiz tüm pizzaları unuttuk ve
midemizde yer açtık. :) Malzemesi ve sosu bol bir diğer İtalyan lezzeti
Bolognese Lasagna’yı da çok beğendik. Ne yazık ki lazanya birazcık soğuktu.
Sunumları göz dolduran çeşitli İtalyan
lezzetlerinin tadına baktıktan sonra mekanın sahibi Arif Bey ile tanışma fırsatımız oldu. Arif Bey tatlılardan birine kendi ismini vermiş ve menüye son dokunuşu yapmış. Ariftella adından da anlaşılacağı
üzere, nutella ve muz içeren, mekanın en popüler tatlısı. Yine odun ateşinde, pizza hamurundan yapılan ve nutella ile muzun birlikteliğinden doğan Ariftella,
bizden en çok puanı alarak günün favorisi oldu diyebiliriz.
Menüsünde İtalyan pizzalarının yanında Türk pizzalarına da yer veren Metre Pizza’nın pizzaları dışında diğer lezzetlerini de es geçmemek gerek. Metre Pizza; makarna, salata, başlangıç
ve tatlıları ile de İtalyan mutfağının hakkını veren, Bağdat Caddesi’nin gözde mekanlarından biri.
Renkli ve rahat dekorasyonu ile de İtalyan restoranı kimliğinden taviz vermiyor. :) BuGusto Metre Pizza tadımı yazımızın sonuna geldik. Bir başka
tadımda görüşmek üzere, hoşça kalın!
Gizemnur Kahraman
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder