Sayfalar

19 Kasım 2016 Cumartesi

Tadım: Metre Pizza

BuGusto Gastronomi komitesi ile Caddebostan’ın hem gözleri hem de karınları doyuran; gerçekten ‘bir metre’ uzunluğundaki ve farklı lezzetleri bir araya getiren pizzaları için Metre Pizza’yı ziyaret ettik. Mekan her ne kadar Bağdat Caddesi’nin merkezinde; odun ateşinde pişirilen pizzaları ile tanınsa da kendine özgü İtalyan başlangıçları, lazanyaları ve ev yapımı makarnaları ile de bizlere bir lezzet şölenini garanti ediyor.



Buradaki keşfimiz Bruschetta adında kiraz domates, sarımsak ve taze fesleğen ile ikram edilen kızarmış ekmek ile başladı. Ekmeği biraz daha çıtır beklememize rağmen hafif bir başlangıç olarak iştahımızı açmak konusunda yeterli oldu. :)




Çok sıcak ve samimi bir atmosfere sahip olan Metre Pizza’nın güler yüzlü çalışanları bizi pizza tadımında ilk olarak Bergamasca Filetto ile karşıladılar. İnek sütünden yapılan ve küflü bir peynir olan İtalyan kökenli Gorgonzola; yine inek sütünden elde edilen ve İtalya menşeli Scamorza; İtalya’nın kuzeyindeki Parma şehrinde üretilmeye başlanıp ününü tüm dünya mutfaklarına duyurmayı başarmış çok sert ve açık sarımsı bir renge sahip Parmesan ve son olarak manda sütünden yapılan beyaz renkli, Güney İtalya’dan gelen Mozzarella olmak üzere dört farklı peynir çeşidi ile bonfile dilimleri daha ilk dilimde gönlümüzü fethetmeyi başardı.



İkinci pizzamıza geçmeden Insalata di Vegetau e Formagio Carpina yani ızgara sebzeler ve kızartılmış keçi peyniri içeren salatamız da masada yerini aldı. Adının bu denli uzun olduğu kadar, tadının damağımızda kalması da bir o kadar uzun sürdü. Keçi peynirini, ızgara kabak ve patlıcanın yanında ayrı bir sevdik.



Bu lezzetli ve hafif salatanın ardından gelen Acılı Tavuklu Pizza ise domates sosu, jalapeno ve tavuk dilimleri ile bizi kendimize getirdi çünkü jalapeno adı verilen ve kökeni Meksika olan orta büyüklükteki bu biberler çoğu kişi için gerçekten tadını alamayacak kadar acıydı. Olur da denemek isterseniz sizi şimdiden uyaralım. :) Bir yandan da acı severler için acının, lezzetin önüne geçemediği başarılı bir tadım oldu.
İçeriğinde çam fıstığı, zeytinyağı, parmesan, sarımsak ve fesleğen bulunduran; Cenova kökenli İtalyan soslarının vazgeçilmezlerinden biri pesto sosu ile kabak ve tavuk bulunduran Pestolu Tavuklu Pizza’yı yemek için Metre Pizza’yı tekrar ziyaret edeceğinizi düşünüyoruz. Kabak sevmeyenleri bile kendine çeken ve kabağın pizzayla olan mükemmel uyumunun tadına varabileceğiniz bu pizzayı mutlaka denemelisiniz.

Dördüncü pizzamız Molisana; domates sosu, mozzarella, İtalyanların adeta taptığı kıymetli bir yaban mantarı türü olan porçini mantarı, kültür mantarı ve patatesin uyumu ile bizi karşıladı. Molisana mantar sevmeyenlerin pek hoşlanacağı bir pizza olmayabilir ne yazık ki çünkü şefler pizzada malzemeyi hiç esirgememişler ve pizza gerçekten mantardan geçilmiyor!

Sicilia ise bizlere yumuşacık; lokum gibi patlıcan dilimleri ile domates sos, mozzarella, parmesan ve fesleğenin inanılmaz birlikteliğini sundu. Bu pizza genel olarak biraz yağlı olmasına rağmen yine de tadından ödün vermedi.









Domates sos ve mozzarella gibi pizzanın klasik ana malzemelerinden farklı olarak kum midyesi, siyah midye, kalamar ve karides içeren Sardegna adeta deniz ürünlerinin de pizzaya yakışabileceğini ispatladı.



Son olarak Metre Pizza’nın bize ikramı olan Flamenco ise labne sos, mozzarella, dana bacon ve kırmızı soğan ile damağımızda taht kurdu. 

Çok lezzetli ve farklı tatları barındıran bu pizzalar arasında ise Sardegna ve Bergamasca Filetto bizce en çok beğenilen ve tadına doyulamayan pizza çeşitleri oldu.



Hamurunu kendi yaptıkları; domates ve kıymanın muhteşem buluşması  olan Bolognese Lasagna için yediğimiz tüm pizzaları unuttuk ve midemizde yer açtık. :) Malzemesi ve sosu bol bir diğer İtalyan lezzeti Bolognese Lasagna’yı da çok beğendik. Ne yazık ki lazanya birazcık soğuktu.

 Sunumları göz dolduran çeşitli İtalyan lezzetlerinin tadına baktıktan sonra mekanın sahibi Arif Bey ile tanışma fırsatımız oldu. Arif Bey tatlılardan birine kendi ismini vermiş ve menüye son dokunuşu yapmış. Ariftella adından da anlaşılacağı üzere, nutella ve muz içeren, mekanın en popüler tatlısı. Yine odun ateşinde, pizza hamurundan yapılan ve nutella ile muzun birlikteliğinden doğan Ariftella, bizden en çok puanı alarak günün favorisi oldu diyebiliriz.

Menüsünde İtalyan pizzalarının yanında Türk pizzalarına da yer veren Metre Pizza’nın pizzaları dışında diğer lezzetlerini de es geçmemek gerek. Metre Pizza; makarna, salata, başlangıç ve tatlıları ile de İtalyan mutfağının hakkını veren, Bağdat Caddesi’nin gözde mekanlarından biri. Renkli ve rahat dekorasyonu ile de İtalyan restoranı kimliğinden taviz vermiyor. :) BuGusto Metre Pizza tadımı yazımızın sonuna geldik. Bir başka tadımda görüşmek üzere, hoşça kalın!


Gizemnur Kahraman

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder